Ravioli in rezanci carbonara


Potrebujemo

Testo za testenine

  • 3 rumenjake
  • 4 žlice hladne vode
  • 15‒20 dag pirine moke
  • ščepec soli

Nadev za raviole

Omaka za raviole

  • vejico rožmarina
  • 4 liste žajblja
  • 10 dag masla
  • po okusu sveže nariban hren
  • 1 dcl sladke smetane
  • parmezan

Omaka carbonara

  • 100 g prekajene šunke AVE
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 rumenjak
  • oljčno olje

Oznake receptov:

  • hren
  • jajce
  • parmezan
  • pira
  • pršut
  • skuta
  • šunka
  • testenine
  • začimbe

Ravioli in rezanci carbonara

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej zmesimo testo iz pirine moke, nato se lotimo nadeva. V ponev damo pražit na koščke narezano šunko. Za nadev v skledici zmešamo pasirano skuto, drobtine, parmezan, jajce, sol, poper in seveda šunko, ko je ta popražena. Ko je nadev pripravljen, razvaljamo testo in ga razdelimo na dva dela, enega za raviole in enega za rezance.

Eno polovico testa razdelimo na dva približno decimeter široka trakova. Oba najprej premažemo z jajcem, nato pa v kroglice oblikovan nadev položimo na vrh testa. Nadev previdno zavijemo v testo, razrežemo in damo kuhat v vročo vodo. Medtem drugo polovico testa razrežemo na ca. 3 mm široke rezance. Ko so ravioli kuhani, jih vzamemo iz vode in damo vanjo kuhat še rezance.

Med kuhanjem rezancev najprej pripravimo omako za raviole. V ponvi raztopimo maslo, dodamo rožmarin, sesekljan žajbelj, raviole in povrhu naribamo hren.

Nazadnje se lotimo še omake carbonara za naše rezance. V ponvi popražimo koščke šunke, dodamo sladko smetano, rezance, ko so ti kuhani, na koncu še jajčni rumenjak.
Pri serviranju potresemo s parmezanom in rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.

Naj vam tekne!