Rižota s svinjskim mesom in z zelenjavo

Potrebujemo
- svinjsko meso AVE EKO
- 1/2 kg riža (arborio ali carniola)
- 1 srednje veliko čebulo
- 1 bučko
- 2 korenčka
- 1 manjši por
- fond za zalivanje
- sol, poper in majaron
- paradižnik
Oznake receptov:
Rižota s svinjskim mesom in z zelenjavo







Slovensko svinjsko meso narežemo na kocke, dodamo nekaj oljčnega olja ter rahlo solimo in popramo, preden pričnemo s praženjem.
Med praženjem narežemo zelenjavo (korenje, por, bučke, čebulo, paradižnik). Tekom rezanja zelenjave bo meso gotovo, zato ga odstavimo in stresemo v skledo. Na maščobo, v kateri se je peklo, stresemo čebulo in dodamo še paradižnik in ščepec majarona.
Po nekaj minutah zelo na rahlo zalijemo z malo belega vina ter dodamo preostalo zelenjavo. Proti koncu praženja se doda meso ter riž in zalije (jušna osnova/voda/zelenjavni fond). Kuhamo ca. 20 minut in zalivamo postopoma po korakih.
Ob serviranju za dekoracijo lahko uporabimo solatne liste, rukolo, radič, … Povrhu potresemo še nekoliko ribanega parmezana in jed je gotova.
Dober tek!