Rižota s svinjskim mesom in z zelenjavo


Potrebujemo

  • svinjsko meso AVE EKO
  • 1/2 kg riža (arborio ali carniola)
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 1 bučko
  • 2 korenčka
  • 1 manjši por
  • fond za zalivanje
  • sol, poper in majaron
  • paradižnik

Oznake receptov:

  • bučka
  • čebula
  • korenček
  • meso
  • por
  • riž
  • rižota
  • začimbe

Rižota s svinjskim mesom in z zelenjavo

Zahtevnost
35 min Čas priprave
Št. oseb

Slovensko svinjsko meso narežemo na kocke, dodamo nekaj oljčnega olja ter rahlo solimo in popramo, preden pričnemo s praženjem.

Med praženjem narežemo zelenjavo (korenje, por, bučke, čebulo, paradižnik). Tekom rezanja zelenjave bo meso gotovo, zato ga odstavimo in stresemo v skledo. Na maščobo, v kateri se je peklo, stresemo čebulo in dodamo še paradižnik in ščepec majarona.

Po nekaj minutah zelo na rahlo zalijemo z malo belega vina ter dodamo preostalo zelenjavo. Proti koncu praženja se doda meso ter riž in zalije (jušna osnova/voda/zelenjavni fond). Kuhamo ca. 20 minut in zalivamo postopoma po korakih.

Ob serviranju za dekoracijo lahko uporabimo solatne liste, rukolo, radič, … Povrhu potresemo še nekoliko ribanega parmezana in jed je gotova.

Dober tek!