»Smokana« svinjska rebra so počasi pečena na vročem dimu in kot taka pripravljena za uporabo. Lahko jih režemo v hladni narezek, lahko pa ogrejemo in uporabimo topla. Na ta način boste jed, ki bi jo drugače pripravljali nekaj ur, naredili v 15 minutah.
Priprava:
Pečico ogrejemo na 200 ˚C. Rebra vzamemo iz folije in jih položimo v pekač.
Ko je pečica ogreta rebra postavimo v pečico in pustimo 10 – 15 min.
Pri tanjših kosih bo 10 min dovolj, pri debelejših pa je potrebna kakšna minutka več.
Med tem ko rebra pečemo narežemo paradižnik, čebulo in iztisnemo česen. Solimo in začinimo z oljem in kisom. Rahlo premešamo.
Rebra vzamemo iz pečice in jih na deski po kosteh razrežemo. Postrežemo skupaj z dodano omako, paradižnikovo solato in kruhom.

Sestavine
- 2 paradižnika
- 1 manjša čebula ali 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- bučno olje
- kis ali sok ene limone
- sol