Rusija ‒ Juha šči in zapekanka


Potrebujemo

Juha Šči

  • 50 dag govedine AVE
  • 4 srednje velike krompirje
  • 1 manjšo glavico zelja
  • 2 žlici sladke paprike
  • šopek peteršilja
  • 10 dag zelene (gomolj)
  • 2 korenčka
  • 1 čebulo
  • paradižnik
  • sol, poper, koper, česen, lovorjev list, peteršilj in drobnjak
  • 2 žlici kisle smetane

Zapekanka

  • 2 jajci
  • 50 dag skute
  • 3 žlice pšeničnega zdroba
  • 4 žlice rozin
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 dcl jogurta
  • ščep soli
  • pecilni prašek

Oznake receptov:

  • čebula
  • jogurt
  • kisla smetana
  • korenje
  • krompir
  • meso
  • paprika
  • pečica
  • peteršilj
  • rozine
  • skuta
  • sladkor
  • zelena
  • zelje

Rusija ‒ Juha šči in zapekanka

Zahtevnost
120 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej pristavimo vodo za juho, v katero damo goveje meso, čebulo in korenje ter pustimo, da se kuha.

V tem času se lotimo zapekanke. Zmešamo jajca, skuto, pšenični zdrob, rozine, sladkor, jogurt, pecilni prašek in sol, vse skupjaj vlijemo v pekač in položimo v pečico za 20 minut pri 170 °C. Vzamemo iz pečice, pokrijemo s krpo in pustimo stati nekaj časa. Nato narežemo in vsaki rezini ob serviranju dodamo žličko kisle smetane.

Pozornost sedaj zopet namenimo naši juhi. Ko je meso kuhano, zelenjavo odstranimo, meso pa narežemo in pustimo stati. Narežemo še korenček, čebulo in paradižnik ter jih popražimo na oljčnem olju. V lonec z juho pa dodamo nasekljano zelje, krompir, papriko ter že prej kuhano in narezano meso. Ko juha zavre, dodamo še zelenjavo, ki smo jo prej popražili v ponvi, solimo in začinimo s peteršiljem, koprom, česnom, poprom ter z lovorjevim listom. Kuhamo na zmernem ognju še naprej, za boljši okus pa lahko dodamo še malo slanine.
Ob serviranju dodamo še list peteršilja, drobnjak in žličko kisle smetane.

Pa “priyatnogo appetite” ali po domače ‒ dober tek!