Slasten praznični piščanec z rjavim sladkorjem


Potrebujemo

  • 2 paketa piščančjih prsi brez kože AVE
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • ½ kozarca piščančje juhe
  • 3 stroki mletega česna
  • ⅓ kozarca rjavega sladkorja
  • 2 žlici gorčice
  • 1 čajna žlička sveže nasekljanega rožmarina
  • ½ čajne žličke mlete rdeče paprike
  • ½ kozarca piščančje juhe
  • Sol
  • Sveže mlet črni poper
  • Peteršilj

Oznake receptov:

  • piščanec
  • sladkor

Slasten praznični piščanec z rjavim sladkorjem

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančje prsi najprej začinimo s soljo in poprom. V večji ponvi segrejemo olje na srednji temperaturi. Nato vanjo položimo piščančje prsi in jih pečemo do zlate obarvanosti oz. do takrat, ko je meso v celoti pečeno skozi (vsaka stran približno 8 min). Prsi nato odstranimo iz ponve.

V naslednjem koraku v ponev dodamo piščančjo juho (ali piščančjo osnovo) in česen ter kuhamo kakšno minuto. Nato dodamo še rjav sladkor, gorčico, rožmarin in rdečo papriko. Mešamo do trenutka, ko se sladkor stopi in nastane omaka. Nazadnje še piščančje prsi vrnemo v ponev in jih obdamo z zmesjo z vseh strani. Okrasimo še s peteršiljem in izberemo še prilogo po svojem okusu.

Preprosto in slastno! 🙂