Slastna piščančja prsa z limono


Potrebujemo

  • AVE piščančja prsa s kožo (750 g)
  • 3 žlice masla
  • 5 EKO limon
  • 4 žlice olivnega olja
  • 10 strokov zdrobljenega česna
  • 2 čajni žlički origana
  • 4 vejice timijana
  • 2 čajni žlički timijana
  • poper
  • sol

Oznake receptov:

  • ave
  • limona
  • origano
  • Piščančja prsa
  • piščanec
  • timijan

Slastna piščančja prsa z limono

Zahtevnost
70 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej nastavimo pečico, da se segreje na približno 200 °C. Nato vzamemo 2 limoni in najprej naribamo njeni lupini, zatem pa še iztisnemo njun sok.

Piščančja prsa najprej osušimo, nato pa namažemo z olivnim oljem ter jih nato z vseh strani začinimo še s soljo in poprom.

V posebni posodi stopimo 3 žlice masla.

Zatem v ponev nalijemo olje in ga segrejemo na srednjem ognju. Dodamo še sesekljan česen, ga na hitro popečemo (pazimo, da ne postane rjav). Nato ponev odstavimo z ognja in vanjo damo naribane koščke limone, limonin sok, timijan v prahu, origano, sol in stopljeno maslo. Vse skupaj nato zlijemo v pekač.

V pekač sedaj položimo piščančja prsa. Preostale tri limone narežemo na manjše koščke in jih položimo med kose mesa, po vrhu pa namestimo še vejice timijana.

Sedaj pekač vstavimo v pečico in pečemo med 30 in 45 minut oz. do točke, ko postane meso rahlo rjavo.

Nato vzamemo jed iz pečice, jo pokrijemo z alu-folijo in pustimo stati še kakšnih 15 minut. Jed serviramo toplo, skupaj z omako iz pekača. Po želji dekoriramo s koščki limone iz pekača.

Postrežemo s prilogo po lastni izbiri.

Dober tek!