Slastna piščančja tortilja s koščki slanine


Potrebujemo

Piščančja tortilja

'Ranch' omaka

  • ¼ kozarca majoneze
  • ¼ kisle smetane
  • ¾ kozarca pinjenca
  • 2 čajni žlički drobnjaka
  • ½ čajne žličke kopra v prahu
  • ½ čajne žličke posušenega peteršilja
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • ½ čajne žličke čebule v prahu
  • ¼ čajne žličke soli
  • ⅛ čajne žličke popra

Oznake receptov:

  • avokado
  • omaka
  • paradižnik
  • piščanec
  • slanina
  • tortilja

Slastna piščančja tortilja s koščki slanine

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej naredimo ‘ranch’ omako. V posodi zmešamo skupaj majonezo, kislo smetano in vse navedene začimbe. Nato dodamo še pinjenec in mešamo do gladke strukture. Zmes pustimo stati. 

Zatem v posodi zmešamo mleto papriko, česen v prahu, sol in mlet poper. Nato vzamemo oba kosa piščančjih prsi in ju narežemo na manjše kocke, ki jih nato dodamo v mešanico začimb. V kose mesa dobro vtrite začimbe.

V ponev sedaj vlijemo malo olivnega olja, ga segrejemo na visoki temperaturi, v posodo dodamo začinjene kocke piščančjih prsi in pečemo približno 5-10 minut oz. do trenutka, ko je meso pečeno (zlato rjave barve). Nato meso iz ponve presipamo v posodo.

Sedaj na manjše koščke narežemo solato, čebulo, paradižnik, avokado in slanino.

Zatem vzamemo že prej uporabljeno ponev in v njej pogrejemo tortilje. Ko so pogrete, jih položimo na ravno površino in nanje najprej položimo koščke piščanca, zatem solato, čebulo, paradižnik, avokado in slanino. Na koncu vse skupaj prelijemo še z ‘ranch’ omako in tortilje zavijemo.

Dober tek!