Slastna piščančja tortilja s koščki slanine

Potrebujemo
Piščančja tortilja
- 2 kosa AVE piščančjih prsi
- 6 kosov pečene mesne slanine AVE
- ½ sklede zelene solate
- 2 paradižnika
- 4 tortilje
- ½ čebule
- ½ avokada
- ½ čajne žličke mlete paprike
- ½ čajne žličke česna v prahu
- ½ čajne žličke soli
- ¼ čajne žličke mletega popra
- Olivno olje
'Ranch' omaka
- ¼ kozarca majoneze
- ¼ kisle smetane
- ¾ kozarca pinjenca
- 2 čajni žlički drobnjaka
- ½ čajne žličke kopra v prahu
- ½ čajne žličke posušenega peteršilja
- ½ čajne žličke česna v prahu
- ½ čajne žličke čebule v prahu
- ¼ čajne žličke soli
- ⅛ čajne žličke popra
Oznake receptov:
Slastna piščančja tortilja s koščki slanine






Najprej naredimo ‘ranch’ omako. V posodi zmešamo skupaj majonezo, kislo smetano in vse navedene začimbe. Nato dodamo še pinjenec in mešamo do gladke strukture. Zmes pustimo stati.
Zatem v posodi zmešamo mleto papriko, česen v prahu, sol in mlet poper. Nato vzamemo oba kosa piščančjih prsi in ju narežemo na manjše kocke, ki jih nato dodamo v mešanico začimb. V kose mesa dobro vtrite začimbe.
V ponev sedaj vlijemo malo olivnega olja, ga segrejemo na visoki temperaturi, v posodo dodamo začinjene kocke piščančjih prsi in pečemo približno 5-10 minut oz. do trenutka, ko je meso pečeno (zlato rjave barve). Nato meso iz ponve presipamo v posodo.
Sedaj na manjše koščke narežemo solato, čebulo, paradižnik, avokado in slanino.
Zatem vzamemo že prej uporabljeno ponev in v njej pogrejemo tortilje. Ko so pogrete, jih položimo na ravno površino in nanje najprej položimo koščke piščanca, zatem solato, čebulo, paradižnik, avokado in slanino. Na koncu vse skupaj prelijemo še z ‘ranch’ omako in tortilje zavijemo.
Dober tek!