Smučarski meni: ZAJTRK


Potrebujemo

Za paniranje

  • 2 jajci
  • 3 žlice moke
  • 20 dag krušnih drobtin

Oznake receptov:

  • hrenovke
  • jajce
  • kruh
  • meso
  • paniranje
  • zajtrk

Smučarski meni: ZAJTRK

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Mesni sir povaljamo v moki, potopimo v prej stepena jajca in nato z vsake strani položimo še v drobtine in pečemo ca. 3 minute v vročem olju. Medtem v ponvi zelo na kratko popečemo koščke toasta.

Nato se lotimo poširanih jajčk. Zavremo vodo, ki smo jo solili z žličko soli in pol žličke jabolčnega kisa. V zajemalko ubijemo jajce in ga v zajemalki počasi spuščamo v vodo, pokrijemo in kuhamo ca. 2‒3 minute. Medtem v ponvi popečemo še slanino in hrenovke.

Okusen smučarski zajtrk je pripravljen. Dober tek!