Srbija ‒ “Karadžordževa šnicla” in sladko žito


Potrebujemo

Karadžordževa šnicla

  • 4 telečje zrezke AVE
  • zavitek fine šunke AVE
  • 200 g kajmaka
  • 200 g krompirja
  • 2 jajci
  • moko in drobtine za paniranje
  • sol in poper

Sladko žito

  • 200 g instant pire ali drugega žita
  • 100 g orehov
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 dcl sladke smetane

Oznake receptov:

  • jajce
  • kajmak
  • krompir
  • meso
  • orehi
  • paniranje
  • sladka smetana
  • sladkor
  • zrezek

Srbija ‒ “Karadžordževa šnicla” in sladko žito

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Meso zrežemo na slab centimeter debele zrezke, ki jih nato solimo, popramo in potolčemo. Zrezke nato obložimo s šunko, nadevamo s kajmakom in zavijemo v rolico. Te rolice nato paniramo z moko, jajcem in drobtinami ter ocvremo v vročem olju.

Poleg rolic se postreže čips. Tega pripravimo tako, da krompir olupimo, zrežemo na ca. 2 mm debele rezine, rahlo potresemo z ostro moko in na kratko ocvremo v olju.

Posebno pozornost je pri tej jedi potrebno nameniti serviranju, saj je z njo kuhar pretirano zahtevni gostji želel nekaj sporočiti.

Zrezek v obliki rolici zato položimo na sredino krožnika in iz obeh strani nekje do sredine obdamo s čipsom. Povrhu spodnjega dela rolice namestimo dekorativno zvezdo iz limonine ali pomarančne lupine, v vzporedni liniji z zvezdo pa na krožnik na vsako stran poleg rolice položimo še polovico pomaranče ali limone. S tem je ta hudomušna pojedina pripravljena.

Žito pa najprej skuhamo, mu nato primešamo sladkor in orehe ter vse skupaj zmeljemo v rezalniku. Dobljeno zmes damo v kozarce, povrhu pa nanesemo še stepeno sladko smetano in postrežemo.

Dobar tek!