Srbija ‒ “Karadžordževa šnicla” in sladko žito

Potrebujemo
Karadžordževa šnicla
- 4 telečje zrezke AVE
- zavitek fine šunke AVE
- 200 g kajmaka
- 200 g krompirja
- 2 jajci
- moko in drobtine za paniranje
- sol in poper
Sladko žito
- 200 g instant pire ali drugega žita
- 100 g orehov
- 4 žlice sladkorja
- 2 dcl sladke smetane
Oznake receptov:
Srbija ‒ “Karadžordževa šnicla” in sladko žito







Meso zrežemo na slab centimeter debele zrezke, ki jih nato solimo, popramo in potolčemo. Zrezke nato obložimo s šunko, nadevamo s kajmakom in zavijemo v rolico. Te rolice nato paniramo z moko, jajcem in drobtinami ter ocvremo v vročem olju.
Poleg rolic se postreže čips. Tega pripravimo tako, da krompir olupimo, zrežemo na ca. 2 mm debele rezine, rahlo potresemo z ostro moko in na kratko ocvremo v olju.
Posebno pozornost je pri tej jedi potrebno nameniti serviranju, saj je z njo kuhar pretirano zahtevni gostji želel nekaj sporočiti.
Zrezek v obliki rolici zato položimo na sredino krožnika in iz obeh strani nekje do sredine obdamo s čipsom. Povrhu spodnjega dela rolice namestimo dekorativno zvezdo iz limonine ali pomarančne lupine, v vzporedni liniji z zvezdo pa na krožnik na vsako stran poleg rolice položimo še polovico pomaranče ali limone. S tem je ta hudomušna pojedina pripravljena.
Žito pa najprej skuhamo, mu nato primešamo sladkor in orehe ter vse skupaj zmeljemo v rezalniku. Dobljeno zmes damo v kozarce, povrhu pa nanesemo še stepeno sladko smetano in postrežemo.
Dobar tek!