Štajerska kisla juha z rebrci in ajdovimi žganci


Potrebujemo

  • prekajena rebra AVE
  • 3 l vode
  • 600 g svežih ali dimljenih svinjskih reber
  • 2 čebuli
  • 6 strokov česna
  • lovorjev list, majaron, timijan in šatraj
  • 200 g korenja
  • 150 g kolerabe
  • 100 g zelene
  • 2 srednje velika krompirja
  • sol
  • poper v zrnu

Oznake receptov:

  • čebula
  • česen
  • juha
  • koleraba
  • korenje
  • krompir
  • meso
  • začimbe

Štajerska kisla juha z rebrci in ajdovimi žganci

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

V vodo damo celo čebulo, šest strokov česna, poper v zrnu, lovorjev list, timijan, majaron, šetraj in svinjska rebra ter pustimo, da se kuha ca. 30 minut.

Medtem narežemo še ostalo jušno zelenjavo (korenje, kolerabo, por, cvetačo, zeleno) in jo dodamo juhi. Po ca. 15 minutah kuhanja v juho naribamo še dva srednje velika krompirja za zgostitev.

Sedaj se lotimo še instant ajdovih žgancev. Vmešamo jih v slan krop in kuhamo ca. 2 minuti. Pred serviranjem jih zabelimo s svinjsko mastjo.

Ko se juha kuha približno 30 minut, ji dodamo še ca. 2 dcl vina ali namesto vina ca. 3 žlice kisa, premešamo in postrežemo.

Dober tek!