Štajerska krvavica z zabeljenimi mlinci in s pečenimi jabolki

Potrebujemo
- štajerske krvavice AVE
- mlince
- ocvirke AVE
- svinjsko mast
- sol
- jabolka
Sommelier priporoča
- BREG SAUVIGNON, 2008, SUHO
Oznake receptov:
Štajerska krvavica z zabeljenimi mlinci in s pečenimi jabolki



50 min
Čas priprave




Pečico ogrejemo na 200 °C. Krvavice položimo v pomaščen pekač in jih večkrat prebodemo s tanko iglo, da nam med pečenjem ne razpokajo.
Pečemo ca. 50 minut, tako da so lepo hrustljavo zapečene. Hkrati s krvavicami lahko v pekač dodamo tudi jabolka, ki smo jih prerezali na polovico. Ko so krvavice pečene, so tudi jabolka.
Mlince skuhamo v osoljeni vreli vodi in jih položimo v ponev, v kateri smo pred tem razpustili mast. Rahlo premešamo in dodamo domače ocvirke. Postrežemo skupaj s krvavicami in pečenimi jabolki.
Hitro, sladko, zanimivo.