Štajerska krvavica z zabeljenimi mlinci in s pečenimi jabolki


Potrebujemo

Sommelier priporoča

  • BREG SAUVIGNON, 2008, SUHO

Oznake receptov:

  • jabolka
  • meso
  • mlinci
  • pečica
  • sadje

Štajerska krvavica z zabeljenimi mlinci in s pečenimi jabolki

Zahtevnost
50 min Čas priprave
Št. oseb

Pečico ogrejemo na 200 °C. Krvavice položimo v pomaščen pekač in jih večkrat prebodemo s tanko iglo, da nam med pečenjem ne razpokajo.

Pečemo ca. 50 minut, tako da so lepo hrustljavo zapečene. Hkrati s krvavicami lahko v pekač dodamo tudi jabolka, ki smo jih prerezali na polovico. Ko so krvavice pečene, so tudi jabolka.

Mlince skuhamo v osoljeni vreli vodi in jih položimo v ponev, v kateri smo pred tem razpustili mast. Rahlo premešamo in dodamo domače ocvirke. Postrežemo skupaj s krvavicami in pečenimi jabolki.

Hitro, sladko, zanimivo.