Šunka s hruškami in z medom


Potrebujemo

  • 300 g mürske šunke AVE
  • 4 sveže hruške
  • 3 žlice temnega medu (kostanjev)
  • ščepec zelenega popra
  • nekaj kapljic balzamičnega kisa

Oznake receptov:

  • hruška
  • med
  • meso
  • šunka

Šunka s hruškami in z medom

Zahtevnost
20 min Čas priprave
Št. oseb

Mürsko šunko narežemo na tanke rezine. Narežemo jo tako, da ima vsak košček ob strani pas maščobe.

Hruške očistimo in razrežemo na osem kosov po dolžini. Medu dodamo nekaj vode in ga ogrejemo tako, da postane tekoč. Hruške in šunko pokapljamo z balzamičnim kisom in rahlo premešamo. Razporedimo po servirnem pladnju ali krožniku. Tekoči med enakomerno pokapljamo po hruškah in šunki ter posujemo z zelenim poprom.