Svinjska pečenka sous vide na grašku po francosko


Potrebujemo


Oznake receptov:

Svinjska pečenka sous vide na grašku po francosko

Zahtevnost
55 min Čas priprave
Št. oseb

Pred pripravo vzamemo pečenko vsaj eno uro prej ven iz hladilnika, da se ogreje na sobno temperaturo. 

5 rezin pancete si pustimo, s preostalo ovijemo korenje. Korenje pečemo v že ogreti pečici na 200 stopinj, 20 minut. Vmes ga obrnemo.

5 rezin pancete narežemo na rezine in jih v ponvi popečemo. Dodamo 50-80 g masla in na tanke trakce narezano čebulo. Pražimo, dokler čebula ne postekleni. Zatem dodamo grah, solimo, popramo in pokrito dušimo 5 minut. Tik pred pripravo, pečenko vzamemo iz ovitka, jo do suhega obrišemo (začimbe pustimo) in vtremo še začimbe po svojem izboru.

Pečenko popečemo z vseh strani na maslu, najprej na malo višji temperaturi, da zunanjost zakrkne, potem temperaturo zmanjšamo in pokrito pečemo dokler notranjost pečenke ne doseže 74 stopinj. Vmes obrnemo in polivamo z maščobo. Ne pečemo predolgo, ker bo pečenka drugače suha.