Svinjska rebra v domači marinadi

Potrebujemo
- svinjska rebra AVE EKO
- mleko
- sol
- zelišča
- čili
- mlad krompir
- češnjeve paradižnike
- oljčno olje
Oznake receptov:
Svinjska rebra v domači marinadi



90 min
Čas priprave




Svinjska rebra položimo v vrelo vodo, kateri smo dodali majčkeno mleka. Kuhamo ca. 10 minut in vmes enkrat obrnemo. Rebra nato vzamemo iz lonca in v kožo zarežemo kockasto mrežo.
Pripravljeni domači zeliščni soli dodamo na drobno sesekljan čili, kateremu smo odstranili semena in z njo mariniramo rebra tako, da jo temeljito vtremo v razpoke med kvadrati, katere smo prej v kožo zarezali z nožem.
Preostanek naše domače marinade nanesemo še na ostale 3 strani reber, katera nato položimo v pekač. Dodamo še nekaj mladega krompirja in češnjevih paradižnikov, zalijemo z malo oljčnega olja ter položimo v pečico in pečemo približno 1 uro.
Slastna pečenka je pripravljena. Dober tek!