Svinjska rebra v domači marinadi


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • češnjev paradižnik
  • meso
  • mladi krompir
  • pečica
  • začimbe

Svinjska rebra v domači marinadi

Zahtevnost
90 min Čas priprave
Št. oseb

Svinjska rebra položimo v vrelo vodo, kateri smo dodali majčkeno mleka. Kuhamo ca. 10 minut in vmes enkrat obrnemo. Rebra nato vzamemo iz lonca in v kožo zarežemo kockasto mrežo.

Pripravljeni domači zeliščni soli dodamo na drobno sesekljan čili, kateremu smo odstranili semena in z njo mariniramo rebra tako, da jo temeljito vtremo v razpoke med kvadrati, katere smo prej v kožo zarezali z nožem.

Preostanek naše domače marinade nanesemo še na ostale 3 strani reber, katera nato položimo v pekač. Dodamo še nekaj mladega krompirja in češnjevih paradižnikov, zalijemo z malo oljčnega olja ter položimo v pečico in pečemo približno 1 uro.

Slastna pečenka je pripravljena. Dober tek!