Svinjska ribica PIGI v omaki s tartufi in popečeno polento


Potrebujemo

Za polento

  • 5 dcl vode
  • 1/2 dcl oljčnega olja
  • 1 žličko soli
  • 12 dag koruznega zdroba (instant polente)
  • 1 žličko parmezana
  • žajbelj

Oznake receptov:

  • gorčica
  • meso
  • parmezan
  • polenta
  • ribica
  • smetana
  • tartufata

Svinjska ribica PIGI v omaki s tartufi in popečeno polento

Zahtevnost
35 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej se lotimo polente. V vrelo vodo stresemo instant polento, ki jo konstantno mešamo približno 3 minute. Nato dodamo oljčno olje, nekaj naribanega parmezana in posolimo. Ko je polenta skuhana, jo stresemo v primerno posodo, da obdrži obliko (kvadrat, krog, modelčki za muffine) in jo položimo v hladilnik.

Nato se lotimo mesa. Svinjski file oziroma svinjsko ribico razrežemo na približno 2 cm debele rezine, ki jih ne tolčemo. Za mariniranje uporabimo zmes oljčnega olja, popra, soli ter gorčice in pustimo stati nekaj minut.

Medtem v veliki ponvi segrejemo nekaj masla in na eno stran zložimo kose polente, na drugo pa mesne rezine. Povrhu polente proti koncu peke potresemo še nekaj sesekljanega žajblja in nato tako polento kot meso obrnemo, da se popeče še z druge strani.

Polento nato vzamemo iz pekača in ribici dodamo tartufato ter malenkost sladke smetane. Na kratko še podušimo in zalijemo s kančkom belega vina.

Pa dober tek!