Svinjska ribica s šparglji in holandsko omako


Potrebujemo

Holandska omaka

  • 2 rumenjaka
  • 200 g masla
  • limonin sok ene limone
  • sol in poper

Oznake receptov:

  • holandska omaka
  • limona
  • meso
  • pečica
  • šparglji
  • toskana

Svinjska ribica s šparglji in holandsko omako

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Svinjsko ribico zarežemo po dolgem, do polovice in jo razgrnemo. Notranjo stran ribice, ki jo bomo nadevali, nežno natremo s soljo, belim poprom in zelišči ter po celi dolžini položimo sveže beluše. Vse skupaj zapremo in ovijemo s kuharsko vrvico, da se ribica med peko ne odpre. V vroči ponvi jo na hitro opečemo z vseh strani in jo damo v vročo pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180 °C, za 20 minut.

Holandsko omako pripravimo tako, da nad soparo raztepemo rumenjak, ki smo mu dodali žličko vode, ga solimo in popramo ter z metlico vanj počasi vmešamo stopljeno maslo, dokler ne dobimo goste mase in nam naraste vsaj za 2x. Pri stepanju moramo biti previdni, da nam temperatura mase ne naraste nad 50 °C, saj nam lahko zakrknejo rumenjaki. Med vmešavanjem masla lahko dodamo žličko hladne vode. Ko je masa dovolj gosta, jo po potrebi še enkrat solimo, popramo in dodamo nekaj kapljic limoninega soka.

Pečeno ribico razrežemo na rezine in prelijemo s holandsko omako.