Svinjska ribica z radičem


Potrebujemo

  • 500 g svinjske ribice
  • Sončnično olje
  • 1,5 dl svežega jabolčnega soka
  • Balzamični kis
  • 1 mlado čebulo
  • 350 g radiča
  • 2 jabolki
  • Žajbljeve lističe
  • Sol
  • Poper
  • Timijan

Oznake receptov:

Svinjska ribica z radičem

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej očistimo mlado čebulo, jo operemo in nasekljamo na koščke. Prav tako operemo radič in ga narežemo na približno pol centimetra široke trake. Nazadnje olupimo še jabolki in ju narežemo na krhlje. 

V ponvi segrejemo približno 2 žlici olja in na olju prepražimo čebulo, radič ter jabolka. Ko je vse prepraženo, v ponev zlijemo 1,5 dc jabolčnega soka, 2 žlici balzamičnega kisa in dodamo 8 žajbljevih lističev. Vse skupaj dušimo 8 minut. 

Meso začinimo s suhim timijanom, popramo in solimo. Svinjsko ribico narežemo na zrezke. V novi ponvi segrejemo olje in zrezke popečemo 3 minute na vsaki strani. Ko so zrezki gotovi, jih položimo na krožnik in obložimo z dušeno zelenjavo.