Svinjska vratovina v azijski marinadi na posteljici iz kitajskega zelja

Oznake receptov:
Svinjska vratovina v azijski marinadi na posteljici iz kitajskega zelja



10 min
Čas priprave




Približno 1 cm debele zrezke iz svinjskega vratu najprej na obeh straneh potolčemo in jih nato mariniriamo z oljčnim oljem, lističi svežega ingverja in česna ter mletim kardamomom. Zrezke pustimo čez noč v marinadi.
Prihodnji dan zrezke zgolj še popečemo v vroči ponvi brez dodanega olja, saj je tega dovolj že v sami marinadi. Zrezke pečemo ca. 4 minute na vsaki strani, nato pa se lotimo priprave krožnika.
Tega najprej po sredini obložimo z na tanko narezanim kitajskim zeljem, povrhu katerega razporedimo na ca. 1 cm debele trakove narezane pečene zrezke. Solimo in popramo, pokapljamo še z nekaj kapljicami oljčnega olja in ponudimo.
Pa dober tek!