Svinjska vratovina v azijski marinadi na posteljici iz kitajskega zelja


Potrebujemo


Oznake receptov:

  • česen
  • ingver
  • kardamom
  • kitajsko zelje
  • marinada
  • meso

Svinjska vratovina v azijski marinadi na posteljici iz kitajskega zelja

Zahtevnost
10 min Čas priprave
Št. oseb

Približno 1 cm debele zrezke iz svinjskega vratu najprej na obeh straneh potolčemo in jih nato mariniriamo z oljčnim oljem, lističi svežega ingverja in česna ter mletim kardamomom. Zrezke pustimo čez noč v marinadi.

Prihodnji dan zrezke zgolj še popečemo v vroči ponvi brez dodanega olja, saj je tega dovolj že v sami marinadi. Zrezke pečemo ca. 4 minute na vsaki strani, nato pa se lotimo priprave krožnika.

Tega najprej po sredini obložimo z na tanko narezanim kitajskim zeljem, povrhu katerega razporedimo na ca. 1 cm debele trakove narezane pečene zrezke. Solimo in popramo, pokapljamo še z nekaj kapljicami oljčnega olja in ponudimo.

Pa dober tek!