Svinjski zrezek z medom in česnom


Potrebujemo

  • 2 svinjska zrezka AVE iz stegna
  • 3 stroki narezanega česna
  • ⅛ kozarca medu
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica olivnega olja
  • ⅛ kozarca vode
  • ½ žlice neslanega masla
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • 2 vejici timijana
  • Sol
  • Poper

Oznake receptov:

  • česen
  • maslo
  • med
  • svinjina
  • timijan
  • zrezek

Svinjski zrezek z medom in česnom

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Pred kuhanjem najprej začinimo zrezke s soljo, poprom in česnom v prahu. Nato na srednji temperaturi v ponvi do vročega segrejemo olje in vanj položimo zrezke. Pečemo jih približno 5 minut na vsaki strani oz. do stopnje, ko so dobro pečeni in zlato obarvani. Zatem jih postavimo na krožnik in jih damo na stran.

Sedaj nekoliko znižamo temperaturo in v isti ponvi stopimo maslo. Potem za kakšne pol minute popečemo še česen, toliko da zadiši. Dodamo še med, vodo in vinski kis. Nato znova nekoliko povišamo temperaturo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti (3-4 min) – vmes še nekajkrat premešamo.

Zrezke vrnemo v ponev, jih obilno polijemo z omako in jih kuhamo še približno 5 minut.

Na koncu zrezka okrasimo še z vejicama timijana, kot prilogo pa dodamo zelenjavo, riž ali testenine.