Svinjsko meso po azijsko


Potrebujemo

  • svinjsko meso AVE EKO
  • 1 žličko sezama
  • 1 žlico sojine omake
  • 10 dag belušev
  • 10 dag pora
  • 2 kom korenja
  • 1 belo čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • sol in poper
  • oljčno olje

Oznake receptov:

  • azija
  • beluši
  • čebula
  • korenje
  • meso
  • paprika
  • por
  • sezam
  • sojina omaka

Svinjsko meso po azijsko

Zahtevnost
25 min Čas priprave
Št. oseb

Svinjsko meso narežemo na približno 1 cm široke rezine. Rezine položimo v skledo in jih prelijemo s sojino omako. Dodamo sezam in poper, premešamo ter pustimo, da se marinira približno 10 minut.

Medtem na rezine narežemo tudi zelenjavo (korenje, papriko, por, belo čebulo, beluše). Ko je zelenjava narezana, v vok vlijemo malce oljčnega olja in pustimo, da se dodobra segreje.

Ko je olje segreto, vanj položimo marinirano meso in pečemo na visoki temperaturi. Hkrati damo v vrelo vodo rezance.

Meso se hitro popeče. Ko je pečeno, ga stresemo nazaj v skledo ter v istem voku na kratko popražimo še zelenjavo, kateri dodamo še nekaj sezama in sol. Po nekaj minutah dodamo škrob za zgostitev. Proti koncu v vok zopet stresemo rezine mesa in narahlo zalijemo (voda/jušna osnova/fond iz zelenjavnih ostankov).

Ko so rezanci kuhani, jih ponudimo skupaj z zelenjavo in mesom v omaki.

Pa dober tek!