Svinjsko stegno z zdrobovim zavitkom in s testeninami


Potrebujemo

  • 1 kg svinjskega stegna AVE v kosu
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • čajno žličko mlete ostre paprike
  • ščepec mletega popra
  • ščepec majarona
  • 200 g češnjevega paradižnika na vejici
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 3 dcl mleka
  • ščep žafranike
  • žličko soli
  • 200 g testa za zavitek
  • 1 žlico raztopljenega masla
  • 1 jajce

Oznake receptov:

  • jajce
  • majaron
  • meso
  • paprika
  • paradižnik
  • pečica
  • steak
  • testenine
  • žafranika
  • zavitek
  • zdrob

Svinjsko stegno z zdrobovim zavitkom in s testeninami

Zahtevnost
90 min Čas priprave
Št. oseb

Zmešamo sladko in pekočo papriko, sol, poper in majaron. V tej začimbni mešanici povaljamo cel kos svinjskega stegna. V ponvi ogrejemo olje in v njem hitro opečemo stegno iz vseh strani. Odstavimo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Stegno nato položimo v naoljen pekač in v pečico, ki smo jo pred tem ogreli na 200 °C. Pečemo eno uro za vsak kilogram stegna. Trideset minut pred koncem pečenja dodamo v pekač češnjev paradižnik, katerega pustimo na pecljih, da ne razpade. Ko je meso pečeno, ga pustimo, da se nekoliko ohladi in nato narežemo na tanke koščke.

Zdrob skuhamo v slanem mleku in mu na koncu dodamo žafraniko. Mešamo toliko časa, da se zdrob začne trditi. Testo za zavitek raztegnemo in ga pomažemo z raztopljenim maslom. Na en konec damo zdrob in vse skupaj zavijemo v okrogel zavitek. Zavitek namažemo s stepenim jajcem in postavimo za dvajset minut v pečico na 200 °C. Ko je zavitek pečen, pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga narežemo na manjše koščke.

Pečeno meso postrežemo skupaj z zdrobovim zavitkom ter pečenim paradižnikom. Vse skupaj prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju mesa.