T-bone in cutlets s stročjim fižolom


Potrebujemo

Cutlets s stročjim fižolom

  • 500 g govejega stegna AVE
  • 100 g drobtin
  • 150 g parmezana
  • 2 jajci
  • 5 strokov česna
  • peteršilj, baziliko in poper
  • 1,5 dcl rastlinskega olja
  • 200 g zelenega stročjega fižola

T-bone na žaru, ocvrti čebulni obročki, pečen krompir v foliji

  • 4 T-bone steake AVE
  • začimbno mešanico za žar Kotanyi
  • 100 ml rastlinskega olja
  • 3 čebule
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 500 g mladega krompirja

Oznake receptov:

  • čebula
  • česen
  • jajce
  • meso
  • mlad krompir
  • parmezan
  • pečica
  • stočji fižol

T-bone in cutlets s stročjim fižolom

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Za kotlete narežemo govedino na centimeter debele kose, jih pomočimo v stepena jajca, nato v mešanico iz drobtin, drobno nasekljanega svežega peteršilja, bazilike, česna, popra in parmezana ter potem še enkrat nazaj v stepena jajca.

Tako pripravljene kotlete nato popečemo na segretem olju, nekaj minut na eni in nekaj minut na drugi strani. Ko so pečeni, na istem olju popražimo še narezan stročji fižol, ki mu med praženjem dodamo prostalo mešanico, v katero smo pred peko povaljali kotlete.

Naše T-bone zrezke pa natremo s poprom in svežim timijanom, polijemo z malce olivnega olja, jih položimo v posodo, ki jo pokrijemo s folijo in čez noč pustimo v hladilniku. Naslednji dan pa jih le še popečemo na obeh straneh.

Pred serviranjem lahko meso T-bone zrezkov odrežemo stran od njihove značilne kosti v obliki črke T, narežemo, nato pa jih sestavimo nazaj v prvotno obliko.

Prilog pa se lotimo tako, da najprej krompir zavijemo v folijo ter pečemo v pečici pri 160 °C približno 40 minut.

Medtem ko se krompir peče, narežemo čebulo na obročke, katere najprej pomokamo, jih nato pomočimo v stepena jajca in zatem še enkrat v moko, nato pa jih ocvremo v olju.

Pa dober tek!