TEKAŠKI JEDILNIK ‒ Proso s piščancem, zrezki iz telečjega hrbta, polnozrnate testenine …


Potrebujemo

Proso s piščancem, šalotko in češnjevcem

  • 320 g piščančjih prsi AVE EKO
  • 500 g prosene kaše
  • 50 g šalotke
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 1 l piščančje juhe (knorr)
  • 30 g masla
  • 20 g parmezana
  • timijan, sol in poper
  • 30 ml olivnega olja

Polnozrnate testenine z omako iz pečenih paprik in s telečjim hrbtom

  • 400 g polnozrnatih testenin
  • 500 g telečjega hrbta AVE
  • 10 rumenih paprik
  • 200 ml piščančje juhe
  • sol in poper
  • olivno olje

Oznake receptov:

  • češnjevec
  • maslo
  • meso
  • parmezan
  • pečene paprike
  • pečica
  • prosena kaša
  • šalotka
  • testenine

TEKAŠKI JEDILNIK ‒ Proso s piščancem, zrezki iz telečjega hrbta, polnozrnate testenine …

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Za naše zrezke s testeninami in omako najprej v pečico položimo cele paprike in jih pečemo 20 minut pri 220 °C. V vmesnem času v zrezke vtremo poper in začimbe po izbiri ter jih popečemo na malce olja.

Nato v vročo vodo za ca. 6 minut položimo še naše testenine, med kuhanjem le-teh pa iz pečice poberemo paprike, ki so se vmes spekle.

Olupimo jih in jih očistimo koščic, zalijemo z malce jušne osnove in vse skupaj zmešamo z mešalnikom, da nastane omaka. Omako nato segrejemo in vanjo stresemo testenine ter kuhamo še slabih 5 minut.

Poleg testenin z omako na krožnik položimo še zrezek in postrežemo.

Za proso s piščancem pa najprej na olju popražimo nasekljano šalotko, dodamo na majhne koščke narezan piščančji file, po nekaj minutah pa še proseno kašo in nato zalijemo z jušno osnovo, dodamo malce timijana, solimo in popramo ter pustimo kuhati ca. 10 minut.

Nato dodamo še malo masla in parmezana ter na krhlje narezan češnjev paradižnik, vse skupaj premešamo in ponudimo.

Dober tek!