Tortilja s piščančjim mesom, zelenjavo in domačo salso


Potrebujemo

  • piščančji file AVE EKO
  • čebulo
  • rdečo in rumeno papriko
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • čili
  • bučke
  • paradižnikove pelate
  • koruzo
  • rdeč fižol
  • tortilje
  • nacho sir

Oznake receptov:

  • bučke
  • čebula
  • čili
  • koruza
  • meso
  • nacho sir
  • paprika
  • pelati
  • rdeči fižol
  • tortilije

Tortilja s piščančjim mesom, zelenjavo in domačo salso

Zahtevnost
40 min Čas priprave
Št. oseb

Najprej se lotimo salse. V mešalnik damo čebulo, rdečo in rumeno papriko in vse skupaj z mešalnikom zmešamo. Medtem v ponvi segrejemo oljčno olje in nanj stresemo sestavine, ki jim dodamo sol, poper ter čili in pustimo, da se pražijo.

V vmesnem času na tanke rezine narežemo piščančji file, ga mariniramo z oljčnim oljem, soljo, poprom in ščepcem čilija ter na kratko popečemo. Nato imamo ravno dovolj časa, da na tanke rezine zrežemo še bučke in čebulo in jih popražimo v ponvi, v kateri se je ravnokar popekelo naše meso.

Za trenutek se zopet posvetimo salsi. Dodamo ji paradižnikove pelate in premešamo.

Zatem zelenjavi, ki se praži, dodamo še koruzo in rdeč fižol ter rahlo dosolimo. Po nekaj minutah damo nazaj tudi meso, ki smo ga odstranili iz ponve, ko se je popeklo in preden smo vanjo stresli zelenjavo.

V večji ponvi zelo na kratko popečemo še kupljene tortilije, da postanejo lepo tople. Medtem mesno-zelenjavni mešanici dodamo nekaj salse, ki se je kuhala približno dvajset minut in vse skupaj dobro premešamo.

Ko so tortilje pečene, jih nadevamo z našo mešanico, lepo prepognemo in povrhu premažemo z nacho sirom. Serviramo skupaj s preostalo salso.

Za pripravo tortilije pa lahko namesto piščančjega fileja uporabite tudi naš AVE Piščančji gyros.

Pa dober tek!