Tradicionalne pečenice s kislim zeljem

Potrebujemo
- 4 domače pečenice AVE
- ½ čebule
- 2 stroka česna
- 300 g kislega zelja
- 4 brinove jagode
- 1 lovorjev list
- 2 žlici
- Poper
- Sol
- Oljčno olje
- 5 vejic drobnjaka
Oznake receptov:
Tradicionalne pečenice s kislim zeljem






Najprej v posodo nalijemo vodo, dodamo pečenice in jih kuhamo do vretja. Nato zmanjšamo ogenj in pustimo, da rahlo vrejo še približno 15 minut, nato pa posodo odstavimo s štedilnika.
Zatem olupimo čebulo in česen ter ju narežemo na manjše koščke.
Medtem, ko se pečenice kuhajo, v ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo do stopnje, ko postekleni oz. dobi lepo rumeno barvo. Nato dodamo kislo zelje, česen, lovorjev list in brinove jagode. Vsebino mešamo in pražimo približno 25-30 minut. V kolikor je potrebno, prilijemo malce vode, prav tako pa po občutku začinimo s soljo in poprom.
Sedaj vzamemo pečenice in jih še nekoliko popečemo v ponvi na segretem olju. Skupaj z zeljem jih nato postavimo na krožnik in postrežemo z izbrano prilogo. Po želji sesekljamo še drobnjak in ga posujemo po jedi.
Uživajte! 🙂