V slanino zavita piščančja jetra


Potrebujemo

  • piščančja jetra AVE
  • prešano slanino
  • zobotrebce
  • sol in poper

Oznake receptov:

  • jetra
  • meso
  • pečica
  • slanina

V slanino zavita piščančja jetra

Zahtevnost
30 min Čas priprave
Št. oseb

Piščančja jetra operemo v hladni vodi in jih osušimo na čisti krpi. V primeru, da so jetra prevelika, jih razpolovimo. Prešano slanino narežemo na tanke šnite, tako velike, da lahko v njih zavijemo jetra. Jetra nekoliko popopramo in jih zavijemo v slanino. Vse skupaj prebodemo z zobotrebcem, da se slanina med pečenjem ne razvije.

Pečico ogrejemo na 200 °C. Zavita jetrca položimo na z maslom pomazan pekač in vse skupaj postavimo v pečico. Pečemo tako dolgo, da postane slanina prozorna in hrustljava.

Dober tek!