Velika Britanija ‒ Pečenka Wellington in grahova juha z meto


Potrebujemo

Pečenka Wellington

  • 1 kg govejega roast beefa AVE
  • 500 g šampinjonov
  • 400 g krompirja
  • 150 g korenja
  • 2 žlici masla
  • 1 dcl mleka
  • 1 žlico sladkorja
  • 2 zavitka listnatega testa
  • 1 jajce
  • gorčico
  • sol, poper, peteršilj in timijan

Grahova juha z meto

  • 300 g zmrznjenega graha
  • 100 g mlade čebule
  • šopek mete
  • 1 l vode
  • sol in poper

Oznake receptov:

  • čebula
  • grah
  • jajce
  • korenje
  • krompir
  • listnato testo
  • meso
  • meta
  • mleko
  • pečica
  • šampinjoni
  • sladkor

Velika Britanija ‒ Pečenka Wellington in grahova juha z meto

Zahtevnost
60 min Čas priprave
Št. oseb

Meso za pečenko mariniramo s soljo, poprom, gorčico, peteršiljem in timijanom, na čebuli in maslu pa na kratko popražimo gobice. Marinirano meso, nato povsem na kratko popečemo na olju z vsake strani, zgolj toliko, da je od zunaj popečeno, gobice pa zmeljemo v mešalniku, solimo in popramo.

Zmlete in začinjene gobice nato razporedimo po testu, povrhu položimo meso, vse skupaj zavijemo in zapečatimo, položimo na pekač, premažemo s stepenim jajcem in damo v pečico na 200 °C za ca. 30 minut.

Za korenčkovo prilogo v ponvi najprej segrejemo maslo. Ko se to stopi, dodamo sladkor, po nekaj minutah pa še rezine korenja. Glaziramo nekaj minut in vmes seveda večkrat premešamo.

Krompirjev pire pa pripravimo tako, da kuhan krompir speštamo, dodamo mleko in malo masla ter dobro premešamo.

Ostane le še priprava juhe. Za slednjo na čebuli popražimo grah, zalijemo in kuhamo. Med kuhanjem dodamo še meto, sol in poper. Proti koncu z mešalnikom zmeljemo grah, da se juha zgosti, premešamo in postrežemo.

Enjoy your meal!