Velikonočna šunka v testu s hrenom

Potrebujemo
- tradicionalno kmečko šunko AVE
- 500 g moke
- 2 dcl tople vode
- 0,5 l oljčnega olja
- 1 jajce
- 1 žlico soli
- 1 srednje velik hren
- 1 korenček
- 1 pomarančo
- 20 dag mascarpone sira
- kislo smetano
- kvas
Oznake receptov:
Velikonočna šunka v testu s hrenom







Moko, kvas, olje, sol in vodo zmesimo v testo ter vanj zavijemo šunko, ki smo prej splaknili pod vodo in dodobra osušili. Naš zvitek nato premažemo s stepenim jajcem, položimo na pekač, ki smo ga pred tem obložili s peki paprijem in damo v segreto pečico. Pečemo ca. 1 uro pri 170 °C.
Med peko pripravimo še nekaj različic domačega hrena.
Prva različica (hren s korenčkom in mascarponejem): v posodo naribamo hren in korenček, dodamo mascarpone in žlico jogurta ter zmešamo.
Druga različica (hren s pomarančo): naribamo hren in malo pomarančne lupine, poleg stisnemo pomarančni sok ter dodamo žlico kisle smetane.
Tretja različica (navadni hren): naribanemu hrenu dodamo le žlico oljčnega olja.
Ko je šunka v testu pečena, jo narežemo na rezine in serviramo skupaj s hrenom po izboru.
Pa dober tek!