V večjo posodo za vzhajanje stresemo moko, na sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo toplo vodo. V toplo vodo nadrobimo kvas in čezenj posujemo sladkor. Počakamo, da se kvas aktivira. V testo dodamo malo soli in maslo. Zgnetemo in pustimo počivati vsaj pol ure, dokler testo ne vzhaja.

Iz testa oblikujemo majhne bombetke. Položimo jih pekač in jih po želji premažemo z jajcem ter posujemo s sezamom. Pekač damo v pečico in bombete pečemo do zlato-rumene barve. 

Pleskavice popečemo v ponvi na malo maščobe ali na žaru. Medtem v ponvi posebej popečemo še narezano slanino. Slanino shranimo in nato v isti ponvi popečemo čebulo, ki smo jo pred tem narezali na kolobarje. 

Medtem pripravimo vražjo koktejl omako. Skupaj zmešamo kečap, majonezo in začinimo s čilijem v prahu.

Ko so bombete pečene, jih prerežemo na pol in obe polovici dobro premažemo z vražjo koktejl omako. Na spodnjo položimo list solate in paradižnik, ki smo ga pred tem narezali na kolobarje. Čeženj položimo pečeno pleskavico in jo obložimo s sirom, slanino in kolobarji popečene čebule. Po želji dodamo še en list solate ter paradižika in bombeto pokrijemo z drugo polovico. Da bo burger obdržal svojo obliko, čezenj zapičimo leseno paličico.

Dober tek!

Ave Recepti Nasveti 6 950x353
zahtevnost
čas priprave
Clock 90 minut
število oseb
Clock 4

Sestavine

Bombetke

  • 500 g moke
  • 1 kvas
  • 1 žlica sladkorja
  • 4 dcl mlačne vode
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička soli
  • jajce, sezam za premaz (po želji)

Nadev