Zelenjavna juhica s pečenim piščančjim bedrom

Potrebujemo
- 500 g piščančjih beder AVE EKO
- 100 g korenja
- 50 g zelene (gomolj)
- 1 žličko piranske soli
- poper, ščep timijana, ščep majarona
- sir
- 100 g širokih rezancev
Oznake receptov:
Zelenjavna juhica s pečenim piščančjim bedrom



60 min
Čas priprave




V lonec položimo piščančje meso in na tanke rezance (julliene) narezano zelenjavo. Zalijemo z vodo, tako da voda prekrije vsebino in počakamo, da voda zavre. Temperaturo znižamo in pustimo, da se juha počasi kuha. Medtem s penovko pobiramo pene, ki nastajajo pri kuhanju. Kuhamo ca. eno uro. Pred koncem dodamo še nekaj na tanko narezanega korenja in vkuhamo testenine.
Bedra vzamemo iz juhe ter jih na hitro opečemo v vročem olju, tako da postane koža rjavo-rumeno zapečena in hrustljava.
Na krožnik položimo dve rezini pikantnega topljenega sira, uporabimo lahko tudi kateri koli mehki sir. Popramo in dodamo pečeno piščančje bedro. Vse skupaj zalijemo z vročo juho in postrežemo.