Španija - Paella valenciana in crema catalana

Recept za pripravo jedi iz videa:
Datum objave: 22.07.2015

Španija je zares pravi zlati zaklad za lačne ter žejne kulinarične navdušence in gurmane. Ker jo na eni strani omejuje sredozemsko morje, se v njeni kulinariki poznajo tudi vplivi italijanske in grške kulture ter kulinarike.

Špansko kulinariko lahko geografsko razdelimo na več delov. Ob severni obali lahko najdemo predvsem morske jedi iz morskih sadežev in fižola. V notranjosti Španije je zelo popularno meso na žaru. V Andaluziji so doma solate, ribe in sadje. Iz Valencie pa prihaja paella, jed iz riža z žafranom, mesa, školjk ali škampov. 

Gost oddaje je Ignacio, učitelj španskega jezika, ki za nas pripravi avtentično paeljo -  paello valenciano in za posladek izvrstno kremo catalano. Izvedeli boste tudi po čem je paelja dobila svoje ime in kako je slikar Dalí vedel, da je konec sieste.

Kuhinja za najboljše združuje evropsko kulinariko in košarko. V njej kuhar Uroš skupaj z gosti iz držav udeleženk EuroBasketa 2013, ki živijo in delajo v Sloveniji, pripravlja značilne jedi države, iz katere prihajajo.

Zadnje novice in članki

Imate vprašanje za nas?