Piščančje tortilje
Sous vide pripravljeno piščančje meso obrišemo do suhega (začimb ne odstranjujemo) in narežemo na manjše koščke.
Meso na hitro popečemo na olivnem olju, dodamo na trakove narezano papriko, šampinjone, čili, začimbe in približno kavino skodelico vode.
Vode dodamo le toliko, da bo nadev za tortilje sočen. Vse skupaj dušimo 10 minut, da se sestavine povežejo.
Na koncu dodamo še koruzo in peteršij.
Pšenične tortilje popečemo v ponvi (brez maščobe), jih obložimo s solato, nadevom, čebulo in omako iz kisle smetane.
Omako pripravimo tako, da v smetano ali jogurt stremo strok česna, solimo, popramo in dobro premešamo.

Sestavine
- 1 paket AVE Chef sous vide piščanca
- 1 rdeča paprika
- čili
- 5-6 rjavih šampinjonov
- žlica mešanice začimb za tortilje
- 150 g koruze
- peteršilj ali koriander
- pšenične palačinke (tortilje)
- 1 lonček kisle smetane ali jogurta
- 1 strok česna
- rdeča čebula
- mešana zelena solata
- olivno olje
- sol
- poper